czwartek, 8 marca 2018

Lekka przekąska dietetyczna

Przepis na pożywną, lekką przekąskę pani Eli Frydrych. Szybka i prosta wykonaniu , super się sprawdzi zarówno na śniadanie jak i podwieczorek! :)



LEKKA PRZEKĄSKA DIETETYCZNA
Składniki:
- kolorowa papryka
- jajka
- chleb razowy
- ser żółty
- sól i pieprz
- dodatki

1. Kolorową paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na patelni na oliwie. Gdy papryka lekko zmięknie dodajemy sól, pieprz i jak ktoś lubi ząbek czosnku. 
 
2. Do podsmażonej papryki dodajemy jajka i ser żółty. Zdejmujemy z ognia i mieszamy. 
 
3. W chlebie razowym wycinamy szklanką koła lub kształtnymi foremkami kształty. 
 
4. Kromki kładziemy na patelnię, a następnie w wycięte wzory wlewamy mieszankę jajek i papryki. 



5. Podsmażamy z jednej strony, potem przewracamy na drugą stronę i również podsmażamy. 


6. Kiedy kromki się zarumienią zdejmujemy z patelni, a następnie dekorujemy według własnego uznania. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pierniki

                                            Sprawdzony przepis na pierniczki które dekorowalismy w Pracowni Orange:) Skład...