Przepis pochodzi od naszych Aktywnych kucharek pani Uli i Krysi :) Paszteciki są idealne! Ciasto kruchutkie, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam!
Ciasto:
1 kg mąki pszennej
10 dag drożdży świeżych ( drożdże powinny być dobrze rozkruszone lub zmieszane ze śmietaną )
2 margaryny
duża śmietana
pół łyżeczki soli
Zmieszać wszytskie składniki i wyrobić ciasto.
Farsz:
1,2 kg ugotowanego mięsa przekręconego przez maszynkę
cebula ( zeszklona na oleju)
2 bułki namoczone w rosole
3 ubite jajka
sól, pieprz, gałka muszkatałowa
Na rozwałkowane ciasto nałożyć farsz i zawinąć. Pokroić pod skosem na małe ok 6 cm paszteciki.
piątek, 9 marca 2018
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pierniki
Sprawdzony przepis na pierniczki które dekorowalismy w Pracowni Orange:) Skład...
-
Imprezowa przekąska Iwony. Pyszna, lekka i prosta w wykonaniu. Idealna na babskie spotkania:) Składniki: 1 ciasto francuskie 2 większe...
-
Przepis na pożywną, lekką przekąskę pani Eli Frydrych. Szybka i prosta wykonaniu , super się sprawdzi zarówno na śniadanie jak i podwieczore...
-
Pomysł na bardzo pożywne śniadanie! Proste, szybkie , a przy tym idealne w smaku! Najlepiej smakuje jak żółtko jajka zostanie w płynnej post...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz