piątek, 9 marca 2018

Paszteciki

Przepis pochodzi od naszych Aktywnych kucharek pani Uli i Krysi :) Paszteciki są idealne! Ciasto kruchutkie, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam!




Ciasto:
1 kg mąki pszennej
10 dag drożdży świeżych ( drożdże powinny być dobrze rozkruszone lub zmieszane  ze śmietaną )
2 margaryny
duża śmietana
pół łyżeczki soli

Zmieszać wszytskie składniki i wyrobić ciasto.


Farsz:
1,2 kg ugotowanego mięsa przekręconego przez maszynkę
cebula ( zeszklona na oleju)
2 bułki namoczone w rosole
3 ubite jajka
sól, pieprz, gałka muszkatałowa

Na rozwałkowane ciasto nałożyć farsz i zawinąć. Pokroić pod skosem na małe ok 6 cm paszteciki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pierniki

                                            Sprawdzony przepis na pierniczki które dekorowalismy w Pracowni Orange:) Skład...