wtorek, 13 marca 2018

Jajka zapiekane w tostach





Składniki:
40 g roztopionego masła
6 kromek pieczywa tostowego
6 plasterków boczku lub szynki
6 jajek

Piekarnik nagrzać do 200 stopni .Formę na muffinki wysmarować roztopionym masłem. Z pieczywa tostowego odciąć skórki , posmarować roztopinym masłem jedną stronę kromki. Włożyć je do wgłębień foremki posmarowaną stroną do dołu.
Szynkę lub boczek pokroić i podsmażyć. Włożyć do tostów. W środek każdego tosta wbić jajko . Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 15 minut lub do ścięcia się białka , a żółtka będą płynno - miękkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pierniki

                                            Sprawdzony przepis na pierniczki które dekorowalismy w Pracowni Orange:) Skład...