piątek, 6 kwietnia 2018

Farfalle z czerwoną fasolą i cieciorką

Pyszny, pożywny obiad, szybki w przygotowaniu z dużą zawartością błonnika. 




Składniki
300 g makaronu Farfalle
300-400 ml przecieru pomidorowego
Puszka czerwonej fasoli
Kilka łyżek cieciorki konserwowej
Pół czerwonej cebuli
Bazylia świeża i suszona
Sól, pieprz
Brązowy cukier (może być biały)

Sposób przygotowania
Do dużego rondla z dobrze rozgrzaną oliwą dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czekamy aż się "zeszkli".



 Następnie wlewamy cały przecier pomidorowy.Gdy przecier zacznie wrzeć dodajemy 1 dużą łyżkę cukru ,sól i pieprz oraz bazylie według własnych preferencji


 😉po zagotowaniu sosu dodajemy czerwoną fasolę wraz z niewielką ilością zalewy z tej fasoli (dla zagęszczania)i gotujemy wszystko przez ok 4 minuty.


Danie gotowe😀
Wykładamy danie na głęboki talerz, całość posypujemy cieciorką i dekorujemy świeżą bazylią (opcjonalnie może zetrzeć na danie jakiś ulubiony twardy ser)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pierniki

                                            Sprawdzony przepis na pierniczki które dekorowalismy w Pracowni Orange:) Skład...