Pyszny, pożywny obiad, szybki w przygotowaniu z dużą zawartością błonnika.
Składniki
300 g makaronu Farfalle
300-400 ml przecieru pomidorowego
Puszka czerwonej fasoli
Kilka łyżek cieciorki konserwowej
Pół czerwonej cebuli
Bazylia świeża i suszona
Sól, pieprz
Brązowy cukier (może być biały)
Sposób przygotowania
Do dużego rondla z dobrze rozgrzaną oliwą dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czekamy aż się "zeszkli".
Następnie wlewamy cały przecier pomidorowy.Gdy przecier zacznie wrzeć dodajemy 1 dużą łyżkę cukru ,sól i pieprz oraz bazylie według własnych preferencji
po zagotowaniu sosu dodajemy czerwoną fasolę wraz z niewielką ilością zalewy z tej fasoli (dla zagęszczania)i gotujemy wszystko przez ok 4 minuty.
Danie gotowe
Wykładamy danie na głęboki talerz, całość posypujemy cieciorką i dekorujemy świeżą bazylią (opcjonalnie może zetrzeć na danie jakiś ulubiony twardy ser)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pierniki
Sprawdzony przepis na pierniczki które dekorowalismy w Pracowni Orange:) Skład...
-
Imprezowa przekąska Iwony. Pyszna, lekka i prosta w wykonaniu. Idealna na babskie spotkania:) Składniki: 1 ciasto francuskie 2 większe...
-
Przepis na pożywną, lekką przekąskę pani Eli Frydrych. Szybka i prosta wykonaniu , super się sprawdzi zarówno na śniadanie jak i podwieczore...
-
Pomysł na bardzo pożywne śniadanie! Proste, szybkie , a przy tym idealne w smaku! Najlepiej smakuje jak żółtko jajka zostanie w płynnej post...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz