Idealne danie dla miłośników lecza! Zawsze robię z kiełbasą, ale akurat nie miałam ,a w lodówce było mięso mielone więc postanowiłam wykorzystać. Wyszło pyszne!
Składniki:
500 g mielonego mięsa ( z indyka, łopatki, szynki, dowolne)
3 papryki ( zielona, żółta, czerwona)
2 średnie cukinie
cebula
puszka pomidorów lub 500 g świeżych
250 ml passaty pomidorowej
pół papryczki chili
papryka słodka i ostra,
oregano, bazylia, estragon
pieprz, sól
Mięso podsmażyć na oliwie , doprawić pieprzem i solą. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy mięso będzie już podsmażone, dodać pokrojone w grubszą kostkę papryki ,a po chwili cukinie, również w grubszą kostkę ( nie obierać ze skóry). W międzyczasie dodać papryczkę chili, doprawić solą, pieprzem , papryką. Dusić ok 10 min. Następnie dodać pomidory i dusić kolejne 5 min. Na koniec dodać passatę i jeszcze dusić do miękkości warzyw. Przyprawić ziołami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pierniki
Sprawdzony przepis na pierniczki które dekorowalismy w Pracowni Orange:) Skład...
-
Imprezowa przekąska Iwony. Pyszna, lekka i prosta w wykonaniu. Idealna na babskie spotkania:) Składniki: 1 ciasto francuskie 2 większe...
-
Przepis na pożywną, lekką przekąskę pani Eli Frydrych. Szybka i prosta wykonaniu , super się sprawdzi zarówno na śniadanie jak i podwieczore...
-
Pomysł na bardzo pożywne śniadanie! Proste, szybkie , a przy tym idealne w smaku! Najlepiej smakuje jak żółtko jajka zostanie w płynnej post...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz